Zlato dál roste, Bitcoin poprvé překonal hranici 10000 USD 

Zlato dál roste, Bitcoin poprvé překonal hranici 10000 USD 

⚡ Česká média ⚡

Přehled zpráv 23.11. – 29.11.2017

Zlato, stříbro, Bitcoiny
Zlato dál roste, Bitcoin poprvé překonal hranici 10000 USD

Zlato

„Zlato může být platební alternativou jen v dobách nejtěžších krizí, kdy zastoupí nefunkční měnu, která ztratila důvěru kvůli válce, hyperinflaci nebo bankrotu země. Zlato má však pro tyto krajní případy proti bitcoinu jednu nespornou výhodu – je hmotné a k držbě jeho fyzické formy není zapotřebí přístup k internetu. Dalšími přednostmi je jeho tradice a struktura poptávky po něm, která se neomezuje pouze na spekulaci, protože má drahý kov i průmyslové využití.“ – Michaela Toperczerová, analytička ČSOB, porovnává zlato a bitcoiny.
Celý článek: PATRIA.CZ

Dnes se daří žlutému kovu a zlato se lehce přehouplo přes hranici 1295,5 USD/Troy.unci. Zlato tak reaguje na znepokojení ohledně nízké úrovně inflace v USA a možnými důsledky pro politiku úrokových sazeb Federálního rezervního systému a tato situace se ve spojení negativně podepisuje na síle amerického dolaru.
Celý článek: INVESTUJEME.CZ

„Na našem území se v podzemí nachází asi 400 tun zlata, což je jedno z největších ložisek v Evropě. Stav je ale takový, že žádné z ložisek se netěží.“ – RNDr. Petr Morávek
Celý článek: VLTAVA.ROZHLAS.CZ

Mezinárodní vědecký tým zjistil, že se zlato vytváří v zemském plášti a stoupá na povrch v důsledku působení vnitřních procesů planety. Výsledky výzkumu byly zveřejněny v časopise Nature Communications.
Celý článek: CZ.SPUTNIKNEWS.COM

Spolu s pokračující americkou akciovou rally také sílí také obavy z toho, že zběsilá jízda co nevidět skončí a bude se opakovat rok 2008, kdy finanční krize uvalila Spojené státy a spolu s nimi takřka celý vyspělý svět do hospodářské recese. Akciové indexy napříč světem tehdy ztrácely klidně desítky procent. Pak je na čase hledat taková aktiva, které váš majetek uchová bez větších ztrát i v dobách, kdy se ceny ostatních instrumentů strmě hroutí dolů. A jedním z takových je zlato, které dokáže nabídnout zajímavé výnosy i v dobách hospodářských recesí.
Celý článek: ROKLEN24.CZ

 

Stříbro

Česká národní banka vydává letos již pátou stříbrnou minci. Pamětní mince vznikla u příležitosti 650 let od vysvěcení kaple sv. Václava v katedrále sv. Víta, jednoho z nejposvátnějších míst v českých zemích. Mince v nominální hodnotě 200 korun bude k dostání od 29. listopadu 2017.
Celý článek: PARLAMENTNILISTY.CZ

 

Bitcoiny

Kurz kybernetické měny bitcoin v posledních dnech raketově roste. Vůbec poprvé v celé historii překonala hodnota jedné mince pomyslnou hranici 10000 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 214 000 korun. V úterý o tom informovala televize Sky News.
Celý článek: NOVINKY.CZ

Americký podnikatel a vizionář Elon Musk dnes popřel, že vytvořil digitální měnu bitcoin. Odmítl tak tvrzení Sahila Gupty, jenž působil v jeho firmě SpaceX. Bitcoin je nejznámější kryptoměnou světa, která v posledních měsících zažívá silný cenový růst. Totožnost jejího vynálezce ale veřejnost nezná.
Celý článek: CESKENOVINY.CZ

Jeden z hlavních propagátorů a zastánců virtuálních měn Michael Novogratz míní, že bitcoin do konce roku 2018 může svou hodnotu klidně navýšit o čtyřnásobek respektive 40 000 USD za kus. Aktuální dvojka virtuálních měn v podobě etherea by mohla posílit trojnásobně směrem k 1500 USD oproti stávajícím cca 500 USD. Ani ne před měsícem Novogratz odhadoval, že bitcoin překoná do konce letošního roku hranici 10000 USD. Tehdy bitcoin stál necelých 5 000 USD.
Celý článek: KURZY.CZ

Denisa Falta
Přehled zpráv www.KITCO.cz

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd6 Hvězd7 Hvězd8 Hvězd9 Hvězd10 Hvězd (Zatím nehodnoceno.)
Loading...

Komentáře